Europske destinacije izvrsnosti 2012./2013.

Dana 23. travnja 2013. godine, tajnik Udruge zajedno sa predstavnicima grada Daruvara, Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Daruvarskih toplica i medija u Pustari Višnjica, koja je nacionalni pobjednik EDEN-a 2011. godine, prisustvovao proglašenju pobjednika Europske destinacije izvrsnosti.
Za 2012/13 godinu tema izbora bila je „Pristupačan turizam“, a pod tim se pojmom podrazumijeva turizam dostupan svima, odnosno turističke usluge dostupne osobama s invaliditetom, starije životne dobi kao i obiteljima s malom djecom.

Nakon obilaska kandidiranih odredišta, stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, odabralo je 6 finalista za izbor destinacije izvrsnosti, EDEN, od kojih je
Ruralni turizam Stancija 1904. proglašen Europskom destinacijom izvrsnosti (EDEN) 2012./2013. dok su za četiri pratitelja izabrani redoslijedom Grad Daruvar, Terme Jezerčica, grad Varaždin i Terme Tuhelj.
Bez obzira što nije pobijedio, ovo je i veliko priznanje za grad Daruvar, ali i Udrugu jer ovaj podatak govori da je Grad uvelike prilagođen i pristupačan osobama s invaliditetom i starijim osobama.


Povezane objave