Udruga gluhih i nagluhih Daruvar

Udruga gluhih i nagluhih grada Daruvara (UGIN).


Svečana Skupština Udruge gluhih i nagluhih

         

Izlet u Rijeku

11.08.2021. godine bili smo na zajedničkom izletu u Rijeci u organizaciji UOSI, US, UGIN, UIR i  DTI Rijeka. Zahvaljujemo se Društvu tjelesnih invalida grada Rijeke koji su nam pomogli u organizaciji izleta na plaži za  osobe s invaliditetom Kostanj. Posebno se zahvaljujemo gospođi Marijani Kraljić i njenom timu na dočeku, te osvježenju i organiziranom cateringu na plaži. Na povratku smo posjetili Trsat. Izlet je bio veoma veseo,  uz harmoniku i bubanj pjevalo se cijelim putem.

Edukacija hrvatskog znakovog jezika

Udruga gluhih i nagluhih Daruvar organizirala je dvodnevnu edukaciju znakovnog jezika 01. i 02. srpnja u prostorijama Udruge. Edukacija je održana u sklopu projekta „Poboljšajmo kvalitetu života gluhima“, financirano od strane grada Daruvara i BBŽ. Edukaciju su održali predavači iz Hrvatskog društva stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe. Sudionici edukacije bili su članovi Udruge i osobni asistenti.

Redovna skupština Udruge gluhih i nagluhih Daruvar

Udruga gluhih i nagluhih Daruvar održala je 05. listopada 2020. godine redovnu godišnju Skupštinu. Na Skupštini bilo je nazočno 9 članova, te gosti. Na Skupštini usvojeno je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2019.godinu, te i plan rada i financijski plan za 2021. godinu, također donesena je odluka i o visini članarine za 2021. godinu koja će i nadalje iznositi 50,00 kuna. Nakon Skupštine povodom međunarodnog tjedna gluhih održano je sportsko takmičenje u visećoj kuglani, pikadu i nabaci krug, najboljim sportašicama i sportašima dodijeljene su medalje.

Edukacija znakovnog jezika

Udruga gluhih i nagluhih Daruvar održala je dvodnevnu edukaciju znakovnog jezika 05. i 06. rujna u prostorijama Udruge. Edukacija je održana u sklopu projekta „Komunikacija gluhih i nagluhih osoba“, predavač edukacije je bila gđa Mirjana Juriša, prof. def. I Iwa Dugač, dipl.soc.rad.  Sudionici edukacije bili su članovi udruge i pomoćnici u nastavi. Po završetku edukacije sudionicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju na istoj.

Potpisani novi ugovori

U Velikoj vijećnici Grada Daruvara 20. ožujka 2019. godine potpisani su novi ugovori između Grada Daruvara i udruga koje su prijavile svoje projekte za financiranjem iz proračuna Grada. Tako je ugovore o financiranju svojih projekata potpisalo i 5 udruga osoba s invaliditetom: Udruga osoba s invaliditetom (odobrena 2 projekta), Udruga slijepih, Udruga gluhih i nagluhih, Udruga invalida rada i Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar. Predstavnici svih udruga izrazili su svoje zadovoljstvo odobrenim sredstvima i podrškom koju dobivaju od Grada Daruvara u provedbi

Statut Udruge gluhih i nagluhih Daruvar

Statut UGIN-converted (wecompress.com)

Međunarodni tjedan gluhih

Udruga gluhih i nagluhih Daruvar dana 13.listopada 2018.godine obilježila je Međunarodni tjedan gluhih u prostorijama Udruge. Na obilježavanju prisustvovalo je 40 osoba, među kojima moramo spomenuti članove Udruge gluhih i nagluhih Virovitica, gradonačelnika grada Daruvara Damira Lneniček, te članovi udruga sa kojima dijelimo prostor, i naši članovi. Održalo se je sportsko takmičenje u tri discipline: nabaci krug, viseća kuglana i pikado, te su se podijelile medalje za prva tri mjesta u svakoj disciplini . U nabaci krug 1. mjesto osvojila je Marija Palovčik, 2.mjesto Zdenka Bašek i 3. mjesto Ivica