Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize osnovana je 17. studenog 2006. godine. Udruga djeluje u zajedničkim prostorijama Udruge osoba s invaliditetom na adresi Petra Preradovića 26 Daruvar.

Predsjednica Udruge je Manda Davidović, dopredsjednik Ivan Belaj

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi: prikupljanje i obrada podataka o osobama s invaliditetom, promicanje ljudskih prava, poticanje mjera unaprijeđenja socijalne i zdravstvene zaštite, odgoja, obrazovanja, rehabilitacije, osposobljavanja i društvenog života osoba s invaliditetom…

Svaki utorak u zajedničkim prostorijama organiziraju se druženja članova UDCDPNO i ostalih članova. Članovi se mogu družiti uz kartanje, igranje viseće kuglane, pikada, šaha…


Povodom nac. dana cerebralne paralize održana radionica

Povodom nacionalnog dana cerebralne paralize HSUCDP je održao dvodnevnu radionicu pod nazivom “Znanjem do socijalnih usluga” u hotelu “Princess” u Jastrebarskom 06. i 07. svibnja. UDCDPNO Daruvar je na radionici predstavljao Dalibor Kalenski, zamjenik predsjednika. Na radionici su prvoga dana govorili predsjednik saveza Tomislav Velić, izvršna predjednica Mirjana Markovinović te predstavnici svih udruga članova koji su iznijeli svoje viđenje problema u radu udruga te su isticali projekte koje provode kao i to koliko su osoba zaposlili. Drugoga dana su prezentaciju o mogućnosti uključivanja udruga u mrežu socijalnih usluga.    

0 comments

REDOVNA SKUPŠTINA UDCDPNO

11.03.2019. održana je redovna Skupština naše Udruge. Na skupštinu se odazvalo ukupno 17 članova Udruge te predstavnici ostalih Udruga ( UOSI, UIR, UŠROSI, UGIN, US). Na Skupštini su predstavljeni financijski izvještaj, izvještaj o radu za 2o18. te izvješće Nadzorno odbora. Sva izvješća su usvojena. Nakon čitanja izvještaja predstavnici ostalih udruga su u nekoliko riječi opisali rad Udruge nakon čega je predsjednik Ivan Belaj zaključio rad Skupštine. Nakon Skupštine su se prisutni družili uz zakusku i osvježenje.  

0 comments

Potpisani novi ugovori

U Velikoj vijećnici Grada Daruvara 20. ožujka 2019. godine potpisani su novi ugovori između Grada Daruvara i udruga koje su prijavile svoje projekte za financiranjem iz proračuna Grada. Tako je ugovore o financiranju svojih projekata potpisalo i 5 udruga osoba s invaliditetom: Udruga osoba s invaliditetom (odobrena 2 projekta), Udruga slijepih, Udruga gluhih i nagluhih, Udruga invalida rada i Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar. Predstavnici svih udruga izrazili su svoje zadovoljstvo odobrenim sredstvima i podrškom koju dobivaju od Grada Daruvara u provedbi

0 comments

Statut Udruge distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar

Statut UDCDPNO-converted (wecompress.com)

0 comments

Obilježavanje godišnjice smrti Mande Davidović

Dana 20.02.2019. u srijedu UDCDPNO je u prostorijama udruge proveo radionice povodom obilježavanja godišnjice smrti Mande Davidović. Prije početka radionica članovi Upravnog odbora Udruge posjetili su groblje i na taj način odali počast preminuloj.  

0 comments

VII MEMORIJALNI TURNIR „ANĐELKO LASLO“

Dana 26.10.2018. povodom sjećanja na preminulog Anđelka Laslo u prostorim Udruge održan je VII Memorijalni turnir „Anđelko Laslo“. Članovi izaslanstva vođeni predsjednikom UDCDPNO Daruvar Ivanom Belajem položili su cvijeće te zapalili svijeću na grob Anđelka Laslo. Prije početka turnira, predsjednik UDCDPNO Daruvar Ivan Belaj obratio se prisutnima prigodnim govorom u sjećanju na Anđelka Laslo i preminulog tajnika Udruge Krunoslava Jakopec. Nakon toga riječ je prepustio udovici Anđelka, Mariji Laslo te predstavnicima ostalih Udruga, Stjepanu Pahoki, Zlatku Palovčik i Vesni Cerovečki. Na turniru je sudjelovalo 23 članica i članova koji su

0 comments

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar dana 05. listopada uključila se u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize. Dalibor Kalenski, zamjenik predsjednika UDCDPNO Daruvar, u OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac povodom Svjetskog dana cerebralne paralize održao je edukativno predavanje i radionicu na temu osoba s cerebralnom paralizom.

0 comments

KAMPANJA “ZA POKRET”

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar dana 21. rujna uključila se u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti – ETM. Cilj Kampanje bio je predstaviti uređaj za iskašljavanje zbog zahtjeva za uvrštavanje istog na listu ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a. U prostorima Udruge u ulici P. Preradovića 26, Daruvar, povodom Kampanje „Za pokret“ održana je informativna radionica o tome kako koristiti uređaj za iskašljavanje i zašto se on koristi.

0 comments

Sudjelovanje na 31. danima Lovrakove kulture i Vinodaru

Naša Udruga je 09.06.2018.  sudjelovala štandom na 31. Lovrakovim danima u Velikom Grđevcu. Posjetitelji su mogli vidjeti te kupiti uratke naših članova koji su izrađeni kroz projekt poludnevnog boravka “Ako sam uključen, nisam isključen”. Isti dan, 09.06.2018.,  štandom smo sudjelovali i na Vinodaru u Daruvaru gdje smo također pokazali snage naše Udruge na najvećem događaju u Daruvaru.  

0 comments

ZAVRŠNA KONFERENCIJA – KLUB AKTIV

24.5.2018. u prostorima Udruge održana je završna konferencija projekta “Klub korisnika – Klub Aktiv”. Predsjednik UDCDPNO Daruvar, Ivan Belaj, pozdravio je sve prisutne i otvorio konferenciju. Predsjednik HSUCDP Tomislav Velić, zahvalio se na odličnoj suradnji na projektu i zaželio jednako uspješnu suradnju u budućnosti. Koordinatorica projekta Nina Kalandrin održala je kratku prezentaciju rekapitulacije provođenja projekta nakon koje su voditelj Kluba korisnika – Klub Aktiv, Danko Kapetanović, zajedno sa korisnicima Kluba i volonterima Udruge Impress – Lukom Tunjić i Sarom Mutombo govorili o svojim doživljajima sa radionica. Davor Marić, izvršni direktor

0 comments

17. Tradicionalni susreti osoba s invaliditetom Hrvatske u „Starom Gradu „ u Sisku

Na poziv Udruge osoba s invaliditetom distrofije,cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska UOSI Daruvar  i UDCDPNO Daruvar  sudjelovali su na 17. Tradicionalnim susretima osoba s invaliditetom Hrvatske u „Starom Gradu „ u Sisku. U cjelodnevnom druženju i natjecanju sudjelovala je 8 člana ekipa u sastavu Dobrivoj Vrbetić, Valentino Šidak, Ivan Buzek, Ivan Štefančić, Dragan Rajfek, Marija Petak, Verica Crnković  i Vlasta Brkić.

0 comments

NACIONALNI DAN OBOLJELIH OD NEUROMUSKULARNIH BOLESTI

Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti koji se obilježava 21. svibnja, Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar obilježila je organiziranjem kreativne radionice u prostorima Udruge. Članovi UDCDPNO Daruvar, ali i svi ostali građani mogli su sudjelovati u crtanju različitih motiva na majicama.

0 comments