Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize osnovana je 17. studenog 2006. godine. Udruga djeluje u zajedničkim prostorijama Udruge osoba s invaliditetom na adresi Petra Preradovića 26 Daruvar.

Predsjednica Udruge je Manda Davidović, dopredsjednik Ivan Belaj

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi: prikupljanje i obrada podataka o osobama s invaliditetom, promicanje ljudskih prava, poticanje mjera unaprijeđenja socijalne i zdravstvene zaštite, odgoja, obrazovanja, rehabilitacije, osposobljavanja i društvenog života osoba s invaliditetom…

Svaki utorak u zajedničkim prostorijama organiziraju se druženja članova UDCDPNO i ostalih članova. Članovi se mogu družiti uz kartanje, igranje viseće kuglane, pikada, šaha…


Obilježavanje godišnjice smrti Mande Davidović

Dana 20.02.2019. u srijedu UDCDPNO je u prostorijama udruge proveo radionice povodom obilježavanja godišnjice smrti Mande Davidović. Prije početka radionica članovi Upravnog odbora Udruge posjetili su groblje i na taj način odali počast preminuloj.  

0 comments

VII MEMORIJALNI TURNIR „ANĐELKO LASLO“

Dana 26.10.2018. povodom sjećanja na preminulog Anđelka Laslo u prostorim Udruge održan je VII Memorijalni turnir „Anđelko Laslo“. Članovi izaslanstva vođeni predsjednikom UDCDPNO Daruvar Ivanom Belajem položili su cvijeće te zapalili svijeću na grob Anđelka Laslo. Prije početka turnira, predsjednik UDCDPNO Daruvar Ivan Belaj obratio se prisutnima prigodnim govorom u sjećanju na Anđelka Laslo i preminulog tajnika Udruge Krunoslava Jakopec. Nakon toga riječ je prepustio udovici Anđelka, Mariji Laslo te predstavnicima ostalih Udruga, Stjepanu Pahoki, Zlatku Palovčik i Vesni Cerovečki. Na turniru je sudjelovalo 23 članica i članova koji su

0 comments

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar dana 05. listopada uključila se u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize. Dalibor Kalenski, zamjenik predsjednika UDCDPNO Daruvar, u OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac povodom Svjetskog dana cerebralne paralize održao je edukativno predavanje i radionicu na temu osoba s cerebralnom paralizom.

0 comments

KAMPANJA “ZA POKRET”

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar dana 21. rujna uključila se u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti – ETM. Cilj Kampanje bio je predstaviti uređaj za iskašljavanje zbog zahtjeva za uvrštavanje istog na listu ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a. U prostorima Udruge u ulici P. Preradovića 26, Daruvar, povodom Kampanje „Za pokret“ održana je informativna radionica o tome kako koristiti uređaj za iskašljavanje i zašto se on koristi.

0 comments

Sudjelovanje na 31. danima Lovrakove kulture i Vinodaru

Naša Udruga je 09.06.2018.  sudjelovala štandom na 31. Lovrakovim danima u Velikom Grđevcu. Posjetitelji su mogli vidjeti te kupiti uratke naših članova koji su izrađeni kroz projekt poludnevnog boravka “Ako sam uključen, nisam isključen”. Isti dan, 09.06.2018.,  štandom smo sudjelovali i na Vinodaru u Daruvaru gdje smo također pokazali snage naše Udruge na najvećem događaju u Daruvaru.  

0 comments

ZAVRŠNA KONFERENCIJA – KLUB AKTIV

24.5.2018. u prostorima Udruge održana je završna konferencija projekta “Klub korisnika – Klub Aktiv”. Predsjednik UDCDPNO Daruvar, Ivan Belaj, pozdravio je sve prisutne i otvorio konferenciju. Predsjednik HSUCDP Tomislav Velić, zahvalio se na odličnoj suradnji na projektu i zaželio jednako uspješnu suradnju u budućnosti. Koordinatorica projekta Nina Kalandrin održala je kratku prezentaciju rekapitulacije provođenja projekta nakon koje su voditelj Kluba korisnika – Klub Aktiv, Danko Kapetanović, zajedno sa korisnicima Kluba i volonterima Udruge Impress – Lukom Tunjić i Sarom Mutombo govorili o svojim doživljajima sa radionica. Davor Marić, izvršni direktor

0 comments

17. Tradicionalni susreti osoba s invaliditetom Hrvatske u „Starom Gradu „ u Sisku

Na poziv Udruge osoba s invaliditetom distrofije,cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska UOSI Daruvar  i UDCDPNO Daruvar  sudjelovali su na 17. Tradicionalnim susretima osoba s invaliditetom Hrvatske u „Starom Gradu „ u Sisku. U cjelodnevnom druženju i natjecanju sudjelovala je 8 člana ekipa u sastavu Dobrivoj Vrbetić, Valentino Šidak, Ivan Buzek, Ivan Štefančić, Dragan Rajfek, Marija Petak, Verica Crnković  i Vlasta Brkić.

0 comments

NACIONALNI DAN OBOLJELIH OD NEUROMUSKULARNIH BOLESTI

Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti koji se obilježava 21. svibnja, Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar obilježila je organiziranjem kreativne radionice u prostorima Udruge. Članovi UDCDPNO Daruvar, ali i svi ostali građani mogli su sudjelovati u crtanju različitih motiva na majicama.

0 comments

KLUB AKTIV

U petak 4.5.2018. korisnici Kluba Aktiv prisustvovali su otvaranju Sportskih igara mladih u središtu grada Daruvara. Dio atmosfere s daruvarskog trga možete vidjeti na slikama.

0 comments

NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom koji se obilježava 5. svibnja, Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar obilježila je danom otvorenih vrata u prostorima Udruge. Građani grada Daruvara su mogli vidjeti kreativne uratke članova UDCDPNO Daruvar, ali i sami sudjelovati na kreativnoj radionici. Druženje je proteklo u veseloj i ugodnoj atmosferi.

0 comments

Klub Aktiv

Na kreativnim radionicama smo bojama za tekstil ukrašavali majice. Svatko je imao kreativnu slobodu birati motiv za crtanje i ukrašavanje.

0 comments

Klub Aktiv

U proteklih tjedan dana korisnici Kluba Aktiv bavili su se različitim aktivnostima: pripremanje uskršnjih ukrasa, ukrašavanje drveta u centru grada za nadolazeći Uskrs te sudjelovanje na radionici volontera Udruge Impress. Kako se sve provodilo možete pogledati na fotografijama.

0 comments