Topli obrok

U prostorijama Udruge u srijedu, 23. rujna uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Veronike Pilat, voditeljice Odsjeka za kulturu i udruge u kulturi Žane Vukoja i predstavnika medija, potpisani su partnerski ugovori između Udruge osoba s invaliditetom Daruvar i 8 osnovnih škola – OŠ V. Nazor Daruvar, ČOŠ J.A.Komenskoga Daruvar, OŠ Dežanovac, OŠ Đulovac, OŠ S.Kolara Hercegovac, ČOŠ J.Ružička Končanica, OŠ Nova Rača i OŠ Sirač vezani uz zajedničko provođenje projekta „Topli obrok-Bolji život“ kojime se osigurava prehrana za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, vrijednosti 241.992,50 kuna i tim sredstvima osigurana je prehrana za 261 učenika do kraja školske godine 2015/2016.
Ovaj projekt nastavak je postojećih, te početak i novih suradničkih i partnerskih odnosa udruge sa institucijama i ustanovama na području županije.
Predsjednik Udruge prim.Ivan Bačić, dr.med istaknuo je kako je ovaj projekt novi iskorak u radu Udruge čime se proširuje i područje njezinog rada, u sklopu postojećih djelatnosti, te da će ovaj projekt zasigurno doprinijeti razvoju lokane zajednice i stvoriti preduvjete za daljnjom suradnjom na slijedećim natječajima.
Svi ravnatelji škola zahvalili su se udruzi što je prijavila ovaj projekt jer će se projektom djeci osigurati redovita prehrana što će ujedno poboljšati i socijalnu sliku njihovih područja.
Veronika Pilat i Žana Vukoja istaknule su kako se u proračunima grada i županije također osiguravaju sredstva za subvencioniranje prehrane u školama, te da je projekt nadopuna postojećih potreba kako bi se redoviti obrok osigurao svim potrebnim učenicima u osnovnim školama.


Povezane objave