Potpisana 3 nova ugovora vrijednosti 3.343.933,72 kuna

U ponedjeljak 03. prosinca, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, predstavnici 3 daruvarske udruge osoba s invaliditetom potpisali su nove ugovore sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u području provedbe usluga osobne asistencije i videćeg pratitelja.

Udruga osoba s invaliditetom potpisala je Ugovor o financiranju projekta „Lakše kroz život uz osobnog asistenta“ , koji se financira sredstvima ESF-a. Projekt traje 30 mjeseci i vrijednosti je 2.442.886,12 kuna, a kroz projektne aktivnosti osigurati će se usluga osobne asistencije za 17 korisnika sa najtežim stupnjem i vrstom tjelesnog ili intelektualnog oštećenja. Ovo je nastavak projekta koji se i do sada financirao sredstvima ESF-a, u prethodne dvije godine.

Udruga slijepih potpisala je ugovor o financiranju projekta „Lakša svakodnevica uz pomoć videćeg pratitelja“, koji se financira sredstvima Državnog proračuna. Projekt traje 36 mjeseci i ukupne je vrijednosti 414.420,00 kuna, a kroz projektne aktivnosti osigurati će se usluga videćeg pratitelja slijepim osobama na području djelovanja Udruge.

Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja potpisala je Ugovor o financiranju projekta pod nazivom“ Asistencijom do neovisnosti“ koji se financira sredstvima Državnog proračuna. Projekt traje 36 mjeseci i ukupne je vrijednosti 486.627,60 kuna, a kroz projektne aktivnosti osigurati će se usluga osobne asistencije za 3 korisnika sa najtežim stupnjem i vrstom tjelesnog oštećenja. Ovakav projekt Udruga provodi od 2007. godine.

Svečanosti potpisivanja i dodjele ugovora, koja je održana u hotelu Westin u Zagrebu, prisustvovali su i premijer RH Andrej Plenković, ministrica Nada Murganić, ministar Marko Pavić, ministar Milan Kujundžić, predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš, te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak koji su se prigodno obratili predstavnicima više od 300 udruga.


Skip to content