Godišnja skupština HSUCDP

Redovna godišnja Skupština HSUCDP

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize je održala u subotu 21.11.2015. redovnu godišnju skupštinu. Sjednica se održavala u Hotelu i na zagrebačkom Laništu. Predviđen početak je bio od 11:00h ali je sjednica počela tek u 11:30 jer su zbog izrazito loših uvjeta na cestama mnogi predstavnici kasnili. Našu Udrugu je predstavljao član Upravnog odbora Dalibor Kalenski. Prisutnima se na početku obratio dopredsjednik HSUCDP Mario Stančić koji je i vidio sjednicu, te prisutne obavijestio kako je predsjednik Rafael Pejčinović zbog smrtnog slučaja u obitelji spriječen u dolasku na Skupštinu.
U radno predsjedništvo su izabrani Mario Stančić kao predsjednik te Ljiljana Vugrinec i Mirjana Šandor kao članice. Kako je verifikacijska komisija utvrdila prisutnost predstavnika devetnaest od trideset i pet udruga članica. Mario Stančić je prezentirao izviješće o radu za 2014. I 2015. godinu koje je jednoglasno usvojeno. U ime Nadzornog odbora izvješće je pročitao njegov predsjednik Tomislav Novosel. NO je utvrdio da je poslovanje Saveza uredno i da se u radu nije odstupalo od zakona. Izvješća su jednoglasno prihvaćena. Vodstvo Saveza je istaknulo stalnu prisutnost u medijima i javnosti putem facebook stranice, radio i tv emisija te objavama za medije.
Nakon što su prihvaćeni Program rada i Financijski plan Saveza za 2016. godinu krenula je rasprava o problemima s kojima se udruge susreću. Kao najveći je istaknut problem kvotnog zapošljavanja jer udruge provode projekte osobne asistencije i pomoćnika u nastavi te zbog velikog broja zaposlenih imaju obvezu zapošljavanja osoba s invaliditetom ili plaćanja kazni za poslodavce.
Nakon završetka sjednice prisutni su nastavili neformalno druženje u restoranu hotela uz ručak i desert.


Skip to content