XXII Simpozij za osobe s invaliditetom

U Zagrebu je 16. i 17. listopada održan XXII Simpozij za osobe s invaliditetom sa međunarodnim karakterom. Teme Simpozija bile su vezane uz položaj osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, te u Francuskoj i Belgiji, sa naročitim osvrtom na zapošljavanje osoba s invaliditetom, te Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.
Gosti na Simpoziju bili su predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te gosti iz Francuske i Belgije.
Sve prisutne došao je pozdraviti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Drugog dana Simpozija svoja iskustva u provođenju projekata i zapošljavanju osoba s invaliditetom, kao i problemima sa kojima se suočavaju kroz prezentacije su iznesli predstavnici više udruga iz Republike Hrvatske, a među njima i UOSI Daruvar.
Na kraju Simpozija zaključeno je da je bio vrlo koristan zbog razmjene iskustava među udrugama, ali i zbog prijedloga udruga u izmjeni različitih zakona i propisa vezanih uz osobe s invaliditetom. Kao najvažniji zaključak utvrđena je potreba za donošenjem i usvajanjem tri zakonska prijedloga: Zakon o financiranju udruga osoba s invaliditetom, Zakon o inkluzivnom dodatku, Zakona o usluzi asistencije.


Skip to content