SPORTOM DO ZDRAVLJA

Sa prvim danima mjeseca siječnja 2022. godine Športski savez osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije započeo je sa provedbom programa „SPORTOM DO ZDRAVLJA“.

Ovaj trogodišnji program odobren je od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora, nakon predane projektne prijave tijekom mjeseca listopada 2021. godine.

Cilj projekta je uključivanje djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom u bavljenje sportom , što je jedna od najbitnijih aktivnosti kojima se doprinosi poboljšanju psihofizičkog zdravlja ciljane skupine.

Za ovu aktivnost Savez je zaposlio i stručnu osobu, Violetu Čor, magistru kineziologije, koja će sa zainteresiranim pripadnicima ciljane skupine raditi po individualiziranom programu, nakon kojega će se vidjeti u koju granu sporta se osoba može uključiti radi daljnjeg napredovanja

Kako bi se u ovaj program, koji će se odvijati na području gradova Daruvara i Grubišnog Polja, uključio što veći broj pripadnika ciljane skupine zaposlena radnica će kroz komunikaciju sa školama, udrugama i klubovima predstaviti ciljeve i aktivnosti koji će se provoditi u programu.

Predsjednik HPO Ratko Kovačić, predsjednik Športskog saveza osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Slivar i zaposlenica Violeta Čor obavili su i razgovore sa gradonačelnicima gradova Damirom Lneniček i Zlatkom Mađeruh kako bi ih upoznali sa programom, te kako bi dobili podršku za provođenje istoga.

Program je namijenjen mladima s invaliditetom do 27 godina te se svi zainteresirani mogu uključiti u aktivnosti. Kontakt telefon je: 099 8750 867 – Violeta Čor


Skip to content