Sudjelovanje na interaktivnoj radionici za izradu projekta – CERV

Temeljem poziva Ureda za udruge Vlade RH izvršni direktor Davor Marić te koordinatorica projekta osobne asistencije Valentina Bublić sudjelovali su 18. siječnja 2022. godine na interaktivnoj radionici za pripremu projektnih prijedloga u sklopu uključenosti i sudjelovanju građana. Radionica je održana u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu, a radionicu je vodila Željka Markulin iz Ureda za udruge Vlade RH te koordinatorica Kontakt točke CERV programa 2021-2027. godine.

Kroz interaktivnu radionicu naučili smo važne informacije o CERV programu 2021.-2027., kroz timski rad razradili projektne ideje prema zadanom zadatku za svaku grupu, izložili ih pred gospođom Markulin te diskutirali o izloženim projektnim idejama te greškama koje se najčešće događaju kod pripreme projekata. Na radionici su sudjelovali sudionici iz različitih udruga i organizacija iz ostalih županija.

CERV program je kod nas kratica za Građane, jednakost, prava i vrijednosti, program koji će u razdoblju od 2021.-2027. godine raspisivati natječaje za prijavu na projekte OCD-a i građana te odobravati projekte u 4 podskupine:

  1. Vrijednosti Unije – promicanje temeljnih važnosti EU (samo za države članice EU)
  2.  Jednakost, prava i rodna ravnopravnost – ravnopravnost spolova, jednakost prava za sve, borba protiv diskriminacije
  3. Uključenost i sudjelovanje građana – građanska partipacija u demokratski život Unije
  4. Daphne – borba protiv svih oblika nasilja

Natječaji su dostupni za sve udruge, OCD-ove, građane, lokalne i županijske jedinice te međunarodne organizacije pa vam preporučamo da provjerite stranice EACEA i DG JUST za više informacija o projektima i aktivnim natječajima.

 


Skip to content