Edukacija osobnih asistenata i korisnika usluge osobne asistencije

Pod voditeljstvom dopredsjednice SOIH-a gospođe Marice Mirić u Udruzi je 10.03.2021. godine održan drugi dan edukacije za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije u projektu “Lakše kroz život uz osobnog asistenta” koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda. Edukacija se održala preko Zoom aplikacije uz poštivanje epidemioloških mjera.

Na drugom danu edukacije gospođa Mirić razgovarala je s asistentima o njihovim iskustvima u radu s korisnicima te poteškoćama s kojima se susreću. Uz primjere i savjete upozorila je asistente na pridržavanje mjera opreza pri radu s korisnicima. Na drugom djelu edukacije su sudjelovali korisnici projekta gdje su s gospođom Mirić razgovarali o situacijama i problemima s kojima se oni susreću, kako su zadovoljni trenutnom situacijom s radom osobnih asistenata koji rade na pola radnog vremena. Također je gospođa Mirić savjetovala sve asistente i korisnike kako bi bilo vrlo korisno da se upišu na listu cijepljenja protiv virusa Covid-19 jer su dio ranjive skupine.

U završnici edukacije asistenti i korisnici su uz zakusku izmjenjivali iskustva međusobno te s voditeljicom projekta i koordinatoricom.


Skip to content