Završna tiskovna konferencija – “Učim-Radim-Pomažem II”

Posredničko tijelo prve razine, koje je i objavilo Poziv na prijavu projekata, je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a Posredničko tijelo druge razine, koje je vršilo provedbu provedenih aktivnosti je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Na konferenciji su bili nazočni predstavnici partnera – Grada Daruvara, općina Končanica i Dežanovca, HZZ-a i CZSS-a, mediji, te pripadnice ciljane skupine.

Izvršni direktor udruge Davor Marić i Kontrolor u projektu Gordana Vorel predstavili su nazočnima ostvarene rezultate u projektu. U projekt je ukupno bilo uključeno 48 zaposlenih od čega 45 žena na pružanju usluge krajnjim korisnicima, te tri žene u projektnom timu. Ukupno je u projekt bilo uključeno 317 korisnika sa područja Daruvara, Dežanovca i Končanice.

Pripadnice ciljane skupine bile su zaposlene na 12 mjeseci, a njih 9 je steklo i javnu ispravu o dodatnom obrazovanju.

Ovaj projekt uvelike je doprinjeo poboljšanju kvalitete života i pripadnica ciljane skupine i krajnjih korisnika, te osigurao korisnicima ostanak u svojim kućama čime se djelovalo na sprječavanje njihove institucionalizacije.

Nositelj projekta, partneri i svi sudionici projektnih aktivnosti zaključili su da je nastavak ovakvih aktivnosti neophodan, te se s nestrpljenjem očekuje objava novog Poziva od strane MRMSOSP.


Skip to content