VI Simpozij za voditelje udruga

U organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s invaliditetom održan je 20. i 21. svibnja VI Simpozij za voditelje udruga. Simpozij je uvodnim izlaganjem otvorila saborska zastupnica Ljubica Lukačić. Na Simpoziju su održana zanimljiva izlaganja predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva financija vezano uz donošenje zakona o osobnoj asistenciji, pravima iz radnih odnosa, izradi financijskih planova i financijskog poslovanja udruga, te aktualnim natječajima.

Predstavnici 4 udruge održali su i svoje prezentacije vezane uz provođenje usluga pomoćnika u nastavi (UTI Bjelovar), osobne asistencije (Udruga SRCE Sveti Ivan Zelina), Rane intervencije (UTI Kutina), usluga poludnevnog boravka (UOSI Daruvar).

Predstavnik Saveza udruga cerebralne i dječje paralize iz Slovenije Janko Rešeta predstavio je rad i aktivnosti saveza te način funkcioniranja i financiranja udruga u Sloveniji, a završno predavanje održao je Darko Kobetić sa temom „Prevencija sindroma sagorijevanja“.

Na kraju Simpozija doneseni su i određeni zaključci koji će biti proslijeđeni saborskoj zastupnici, te sudionicima Simpozija.


Skip to content