U pogon puštena rampa za osobe s invaliditetom

U zgradi gradske uprave Grada Daruvara 09. travnja 2013. godine svečano je otvorena podizna rampa za osobe s invaliditetom. Nakon višegodišnjih nastojanja da se iznađe najkvalitetnije rješenje zbog konstrukcije same zgrade, Grad je podiznu rampu ugradio u unutrašnjosti zgrade uz prilagođen ulaz sa stražnje strane zgrade.

Rampu su svečano pustili u rad i „prerezali vrpcu“ pomoćnica ministra branitelja Predraga Matića Nevenka Benić, te gradonačelnik Grada Daruvara Dalibor Rohlik. Sredstva za ugradnju rampe u većem dijelu su osigurana projektom koji je financiralo Ministarstvo branitelja, a dijelom iz proračuna Grada Daruvara.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Veronika Pilat, predstavnici medija, te predstavnici Udruge osoba s invaliditetom, udruge „Korak Dalje“ i HVIDR-a Daruvar.
Nakon što je rampa „isprobana“ pomoćnica ministra, te predstavnici grada i udruga održali su kratko druženje u Velikoj vijećnici grada.

Ova rampa je još jedan dokaz suradnje grada i lokalnih udruga osoba s invaliditetom na rješavanju arhitektonskih barijera kojih je sve manje na području grada Daruvara, a što je bilo i planirano prilikom izrade Daruvarske strategije za osobe s invaliditetom.


Povezane objave