Sastanak sa nacionalnom zakladom

U organizaciji SOIH-a u Zagrebu je 07.05.2015. godine održan zajednički sastanak predstavnika udruga osoba s invaliditetom sa predstavnicima SOIH-a i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Ravnateljica Zaklade predstavila je udrugama nove oblike financiranja putem natječaja na koje će se udruge moći prijavljivati tijekom godine, te razvojni program Zaklade. Također, naglašeno je kako će Zaklada financirati Saveze putem Centra znanja u koji će se Savezi udružiti.
Nakon izlaganja predstavnica Zaklade, Marica Mirić i Kristina Brkljača održale su radionicu o uvođenju standarda u pružanju socijalnih usluga, te su nazočni na primjerima praktično odradili samoprocjenu usluga koje pružaju, a kako bi se pripremili za usklađivanje sa propisanim Standardima u pružanju socijalnih usluga.
Na sastanku i radionici bili su predstavnici Udruge osoba s invaliditetom, Udruge slijepih, Udruge gluhih i nagluhih, Udruge invalida rada i Udruge distrofičara, cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja.


Skip to content