Projekt Zaželi – „Učim-Radim-Pomažem“

Provedba projekta „Učim-Radim-Pomažem“, u sklopu provedbe Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, ZAŽELI –Program zapošljavanja žena bliži se kraju i mjesec travanj posljednji je mjesec u kojem će 30 zaposlenih žena osiguravati usluge pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama i osobama u potrebi. Dvije godine, na koliko su bile zaposlene, brzo je prošlo, ali je provedba ovog projekta opravdala svrhu Programa jer je poboljšala kvalitetu života i osigurala neophodnu pomoć za preko 230 korisnika.

Unatoč izmijenjenim uvjetima rada uzrokovanih COVID-19 virusom i u posljednjem mjesecu rada vrijedne žene dostavit će svim korisnicima neophodne higijenske potrepštine uz osiguranje maksimalnih mjera zaštite. Zaposlenim ženama Udruga je osigurala neophodna zaštitna sredstva kako bi i u ovim uvjetima rada one mogle pružati neophodne usluge krajnjim korisnicima. Unatoč prestanku rada neke žene su iskazale volju za daljnjim pružanjem usluga, na volonterskoj bazi,  onim korisnicima kojima je ista u ovim vremenima neophodna, što je za svaku pohvalu.

Podsjetimo da navedeni projekt provodi Udruga osoba s invaliditetom Daruvar u partnerstvu sa gradom Daruvarom, općinama Dežanovac i Končanica, CZSS Daruvar i HZZ područni ured Bjelovar. Projekt je u vrijednosti 5.026.000,00 kuna.

Za nastavak ovog projekta zainteresirani su svi sudionici, te je u tom pravcu Udruga ponovo predala projektni prijedlog sa dosadašnjim partnerima i očekuje pozitivan ishod jer se ovakva vrsta usluge pokazala neophodnom.


Skip to content