Predstavnici Udruge slijepih na radionici Hrv. saveza slijepih u Premanturi

Članica Upravnog odbora Udruge slijepih Daruvar te zaposlenik udruge Dalibor Kalenski sudjelovali su na trodnevnim skupnim radionicama koje je organizirao HSS od 17.-19. lipnja u Premanturi.

U prekrasnom ambijentu odmarališta HSS-a u Premanturi je organizirana trodnevna radionica s ciljem prijenosa specifičnih znanja i iskustava u području u kojem zajedno djeluju Hrvatski savez slijepih i njegove temeljne udruge članice. Na radionicama su sudjelovali članovi 20 od 26 temeljnih članica HSS-a.

Svoja znanja su nam prenosili zaposlenici i članovi upravljačkih tijela HSS-a, na čelu sa predskednikom Krunom Drenskim i izvršnom  direktoricom Andrejom Veljačom te vanjski suradnici.

Sudionici skupa su učili o Standardima za pružanje usluge osobne asistencije koju pruža videći pratitelj, o upravljanju radom neprofitne organizacije te organizacijom administrativnih poslova u udrugama, računalnoj bazi članova HSS-a, te radnom pravu i radnim odnosima o kojima nam je govorio Dražen Lančić, odvjetnik specijaliziran za radno pravo.

Svi su bili iznimno zadovoljni te jedva čekaju novu radionicu a većina sudionika je iskoristila priliku da posjeti plažu prilagođenu za slijepe osobe u Premanturi i prvi put ove godine uđu u more.


Skip to content