Pomoćnik u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2021./2022.

Udruga osoba s invaliditetom Daruvar prijavljivanjem na Javni poziv za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2021./2022. školsku godinu kojeg je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine provodi projekt „Pomoćnik u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2021./2022.“.

Sredstva za financiranje pomoćnika osigurana su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem Odluke o dodjeli bespovratnih sredstva udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2021./2022.

Udruga osoba s invaliditetom Daruvar zapošljava 10 pomoćnika u nastavi za 10 učenika sa područja Daruvara i Sirača – 6 učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar, 2 učenika Češke osnovne škole J. A. Komenskog te 2 učenika Osnovne škole Sirač.

U prostoru Udruge održan je sastanak s pomoćnicima u nastavi. Voditelj projekta Danko Kapetanović održao je kratku edukaciju pomoćnicima, upoznao ih s njihovim obvezama te odgovarao na postavljena pitanja.


Povezane objave