Pomoćnik u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2020./2021.

Udruga osoba s invaliditetom Daruvar prijavljivanjem na Javni poziv za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2020./2021. školsku godinu kojeg je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine provodi projekt „Pomoćnik u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2020./2021.“.

Sredstva za financiranje pomoćnika osigurana su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem Odluke o dodjeli bespovratnih sredstva udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručnoga komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2020./2021.

Udruga osoba s invaliditetom Daruvar zapošljava 10 pomoćnika u nastavi za 10 učenika sa područja Daruvara i Sirača – 7 učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar, 2 učenika Češke osnovne škole J. A. Komenskog te učenik Osnovne škole Sirač.

U prostoru Udruge održan je sastanak s pomoćnicima u nastavi. Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Damir Bokun obratio se pomoćnicima u nastavi nakon čega je uslijedilo potpisivanje ugovora. Voditelj projekta Danko Kapetanović održao je kratku edukaciju pomoćnicima, upoznao ih s njihovim obvezama te odgovarao na postavljena pitanja.


Skip to content