Pomoćnici u nastavi

Udruga osoba s invaliditetom i Udruga slijepih i ove godine provode projekt „Pomoćnik u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2018/2019“.

Putem prijave na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja i odobrenih projekata ove dvije udruge su osigurale po 7 pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju polaznika 7 osnovnih i jednu srednjoškolsku obrazovnu instituciju. Projekti se financiraju sredstvima Državnog proračuna koja su osigurana kao nadopuna za sredstva iz ESF-a obzirom da ista nisu bila dostatna za pokriće postojećih potreba za pomoćnicima u nastavi.

U petak je u prostorijama Udruge obavljeno i svečano potpisivanje ugovora o radu za 14 pomoćnika u nastavi od kojih je za Udrugu osoba s invaliditetom ugovore potpisivao zamjenik predsjednika Stjepan Pahoki, a za Udrugu slijepih predsjednik Damir Bokun.

Nakon potpisanih ugovora voditelj projekta Danko Kapetanović i Davor Marić održali su edukaciju pomoćnicima, upoznali ih s njihovim obvezama, te odgovarali na postavljana pitanja.


Skip to content