Državni prvaci-drugi puta

U Poreču su od 27. do 29. listopada održane Sportsko-rekreativne igre državne razine za osobe s invaliditetom. Sportsko-rekreativne igre održavale su se u 6 sportskih disciplina: boćanje, boćanje u kategoriji CP, kuglanje na stazi, viseća kuglana, pikado, šah. Na igrama su nastupile gotovo sve županije, odnosno županijski i gradski sportski savezi.
Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljalo je 33 natjecatelja iz Športskog saveza osoba s invaliditetom BBŽ koji su nastup na Državnim igrama osigurali kroz županijske kvalifikacije i ligu viseće kuglane.
U vrlo zanimljivim sportskim nadmetanjima koja su se odvijala kroz tri dana, a najveći dio u subotu sportaši ŠSOSI BBŽ ostvarili su izuzetne rezultate, te osvojili pehare u četiri discilpline: 1. mjesto u visećoj kuglani-muški, 1. mjesto ekipno u pikadu-žene, drugo mjesto ekipno u visećoj kuglani-žene, te 3. mjesto ekipno u pikadu-muški. Osim toga sportaši su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili 3 zlatne 3 srebrne i 5 brončanih medalja. Ovi rezultati u konačnici su rezultirali da ŠSOSI BBŽ bude ukupni pobjednim Sportsko-rekreativnih igara, te ponovo osvoji prijelazni pehar, što je druga godina zaredom u kojoj su sportaši BBŽ najbolji u državi. Čestitke svim natjecateljima.


Povezane objave