45. godina rada Udruge invalida rada

Udruga invalida  rada Daruvar 03. studenog obilježila je 45. obljetnicu rada. Svečanost se održala u restoranu „TERASA“ u Daruvaru.
Svečanost obilježavanja svojom nazočnošću su uveličali predstavnici prijateljskih udrugaUIR Pakrac-Lipik, UIR Kutina, UIR-a Sisak, UIR- Zagreb,  Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije  Čakovec, UI Križevci, UTI Bjelovar, UOSI, US, UGIN, UDCDPNO i USROSI Daruvar, te članovi UIR Daruvar.
Osim predstavnika udruga na obljetnici su bili i uvaženi gosti: ravnatelj Daruvarskih toplica i zamjenik gradonačelnika Marcel Medak, ravnatelj Suvenira Sirač Alen Bašćevan, predsjednica  Saveza društava distrofičara Hrvatske i zamjenica predsjednika Hrvatskog saveza udruga invalida rada i SOIH-a  Marica Mirić i predstavnica BBŽ  Žana Vukoja voditeljica u kulturi i udruga u kulturi.
Predsjednica Udruge Vesna Cerovečki u kratkom izlaganju opisala je rad Udruge u prethodnih 45 godina, te uspjehe koje je udruga ostvarila u tom periodu. Nakon obraćanja predsjednice i gostiju dodijeljena su priznanja i zahvalnice zaslužnim i počasnim članovima udruge, te predstavnicima ustanova i institucija koje su u proteklom razdoblju potpomogle rad udruge.
Marica Mirić održala je prezentaciju Provedba Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom.
Nakon održane prezentacije održani su sportski susreti u tri discipline u sportskoj dvorani hotela Termal:  u visećoj kuglani, pikadu i nabaci krug uz sudjelovanje preko 60 natjecatelja iz svih udruga.
Druženje sudionika nastavljeno je u restoranu Terasa uz zajednički ručak i ples, te glazbenu pratnju Miroslava Kligla, člana Udruge.


Povezane objave