Svečano uručivanje Ugovora za projekt “Zaželi – faza III”

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano je 14.09. svečano uručivanje Ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Ovaj program sufinancira se sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ugovore su korisnicima uručili Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ugovor vrijedan 1.467.640,00 kuna za Udrugu osoba s invaliditetom Daruvar potpisao i primio je predsjednik Udruge Damir Bokun čime je i službeno započela provedba projekta. Trajanje projektnih aktivnosti je najduže 8 mjeseci, a zapošljavanje žena je na najduže 6 mjeseci.

Za provođenje projektnih aktivnosti zaposliti će se 30 nezaposlenih žena koje se nalaze u evidenciji HZZ-a, a prednost pri zapošljavanju imati će žene koje ispunjavaju uvjete propisane od strane donatora. Zaposlene žene pružati će usluge za minimalno 180 starijih i nemoćnih osoba na području Grada Daruvara i Općine Dežanovac.

Partneri u projektu su Općina Dežanovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Daruvar.

Uz Udrugu osoba s invaliditetom i gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček  potpisao je i preuzeo ugovor za provedbu projekta u kojem je Grad Daruvar nositelj, također će se zaposliti 30 žena koje će obavljati usluge pomoći na području Grada Daruvara.


Skip to content