Sportski uspjesi ovog vikenda 15. i 16. 09. 2018.

Ovaj vikend obilovao je sportskim događanjima i odličnim uspjesima natjecatelja Udruge za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom Daruvar.

U subotu, 15. rujna odigrano je zadnje 5. kolo Regionalne lige istok u visećoj kuglani u kojoj nastupa 5 ekipa iz Daruvara, Bjelovara, Slavonskog Broda i Varaždina. Nakon odigrana 2 kruga bacanja ekipa iz Daruvara u sastavu: Stjepan Pahoki, Stjepan Brkić, Davor Marić, Davor Draksler i Ivica Mlinar (rezerva) ubjedljivo su nadmašili ostale ekipe, te u posljednjem kolu u ukupnom rezultatu prestigli ekipu iz Varaždina i osigurali prvo mjesto u Ligi. Na taj način ekipa iz Daruvara plasirala se direktno u polufinale gdje se susreće sa drugoplasiranom ekipom Regije zapad. Polufinale se održava u Poreču od 16. do 18. studenog na Državnim rekreativnim igrama za osobe s invaliditetom. Osim njih kroz županijsko natjecanje na Državnim igrama osiguralo je nastup još 17 sportaša s invaliditetom iz Daruvara u visećoj kuglani za žene, pikadu, kuglanju na stazi i boćanju.


Nedjelja je bila dan za ribolov. Ekipa iz Daruvara, nakon dugogodišnje pauze, nastupila je na Ribolovnom kupu za osobe s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak koji je organizirala Udruga iz Virovitice na prekrasnoj vodi ŠRD Karas u Budakovcu. Za daruvarčane su nastupili Željko Vučina, Libor Stoklasa i Davor Marić koji su nakon 3 sata ribolova ukupno ulovili 3,817kg ribe i time osigurali drugo mjesto među 7 ekipa koje su nastupile na natjecanju. Nakon natjecanja domaćin je osigurao  zajedničko druženje i ručak za sve sudionike natjecanja.


Povezane objave