Sportski susreti povodom Nacionalnog dana neuromuskularnih oboljenja

U prostoru Udruge je dana 21.5. kada se obilježava Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih oboljenja, u organizaciju UOSI-ja i UDCDPNO-a održan turnir u visećoj kuglani, elektronskom pikadu, belotu i igri nabaci krug.
U visećoj kuglani je pobijedila ekipa UIR-muški sa oborena 153 čunja, druga je bila ekipa UGIN-a sa 144 a treća ekipa UIR-žene sa samo jednim čunjem manje. U pojedinačnoj kategoriji je najbolji bio Alex Altus iz UGIN-a sa 45 oborenih čunjeva, druga je bila Radmila Kolarić iz UIR-a sa oborena 42 čunja a treća je bila vlasta Manojlović,također iz UIR-a sa 40 oborenih čunjeva.
U elektronskom pikadu je najbolja bila ekipa UGIN-a sa 1741 poena, drugoplasirana je bila ekipa UOSI-ja sa 1517 a treća je bila ekipa US sa 1492 poena. U pojedinačnoj kategoriji je prvi bio Davor Draksler iz UIR-a sa 582 poena, druga je bila Martina Vondra iz UOSI-ja sa 520 poena a treći Nebojša Bogunović sa 514 poena.
U belotu je pobijedio par Mihatović-Draksler iz UOSI-ja, drugi je bio par Belaj-Jakopec iz UDCDPNO a treći je bio par Horvatin-Žmegač UIR-a.
U igri nabaci krug je pobijedila ekipa UIR sa 9 krugova, druga je bila ekipa US sa 6 a treća je bila ekipa UDCDPNO-a sa 5 nabačenih krugova. U pojedinačnoj konkurenciji je bio najbolji D. Draksler iz UIR sa 5, drugi je bio predstavnik US Ž. Veltruski s 4 a treći je bio K. Jakopec iz UDCDPNO-a sa 3 pogođena kruga.

Skip to content