Skupština UOSI 2015

Predsjednik UOSI Daruvar, prim.Ivan Bačić sazvao je za 25. Ožujak Redovnu godišnju skupštinu Udruge koja je održana u prostorijama Udruge uz nazočnost 31 zastupnika (od pozvanih 36) predstavnika UOSI i ostalih članica-udruga. Na skupštini su usvojeni izvještaj o radu, financijski izvještaj, te izvještaj Nadzornog odbora. Iako situacija nije „bajna“ zaključeno je da se i dalje mora raditi na ispunjenju Operativnog i Strateškog plana Udruge, jer je dobrobit članova u prvom planu. Naravno da sve ovisi o financijama, koje su u posljednjim godinama, ne računajući projekte i programe, najveća iz Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Daruvara, ali u financiranju sudjeluju i sve općine sa područja djelovanja Udruge.
Skupština je usvojila i novi Statut udruge, koji je usklađen sa novim Zakonom o udrugama, te Operativni plan za 2015. Godinu. Najviše polemike izazvao je problem neredovitih platiša, odnosno članova koji ne plaćaju članarinu nekoliko godina, a temeljem članstva ostvaruju povlastice, te je zaključeno da će Izvršni odbor pronaći najbolje rješenje, te izreći određene stegovne mjere protiv tih osoba, a u konačnici i isključiti ih iz članstva.
Gost skupštine bio je i gradonačelnik Daruvara koji je pohvalio rad udruge, te pojasnio da su zakonske promjene vezane uz rad udruga nužne kako bi se i na tom području uvelo reda, ali da se Udruga ne mora brinuti jer se iz izvještaja i dosadašnjeg rada vidi njezin uspješan rad, te da će ovakve udruge uvijek imati potporu grada u svom radu.


Skip to content