Pripremom i suradnjom do nastavka projekata 🤗

Razvojna agencija Daruvar, održala je danas sastanak sa odgovornim osobama, voditeljima projekta te kontrolorima iz Grad Daruvar Službena stranica, Općina Dežanovac i Općina Končanica te Uosi Daruvar s ciljem nastavka projekta “ZAŽELI”. Na sastanku su svi nositelji i partneri iznosili iskustva iz dosadašnje provedbe navedenog projekta kako bi bili što spremniji kada bude moguće aplicirati na nastavak projekta čiji nastavak svi priželjkuju.
U sklopu provedbe programa ZAŽELI – faza II – program zapošljavanja žena Grad Daruvar, Općina Končanica i Udruga osoba s invaliditetom provode projekte kojima se osiguralo zapošljavanje 88 žena sa područja Grada Daruvara, te općina Končanica i Dežanovac.Također, osigurana je pomoć u kući za 586 korisnika, odnosno osoba starijih od 65 godina te osoba s invaliditetom.
Prisjetimo se, Razvojna agencija Daruvar – RADA za grad Daruvar pripremila je projektnu prijavu , Zaželi dostojanstven život u Daruvaru, u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Projekt je odobren s iznosom od 2.273.725,00 kuna, a stopa financiranja je 100%. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Daruvar. Kroz projekt zaposleno je 26 žena, koje se brinu o više od 150 krajnjih korisnika ( osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom).
Također, RADA je pripremila i projektnu prijavu za projekt „Zaželi bolje sutra“, za Općinu Končanicu. Kojoj je odobren iznos od 1.828.750,00 kn, osigurano je zaposlenje za 20 nezaposlenih žena s područja općina Končanica i Dežanovac te pomoć u kući za 120 korisnika.
Udruga osoba s invaliditetom Daruvar u sklopu programa ZAŽELI- zapošljavanje žena u partnerstvu sa gradom Daruvarom, općinama Končanica i Dežanovac, Centrom za socijalnu skrb Daruvar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi projekt „Učim-radim-pomažem II“. Vrijednost projekta je 3.498.500,00 kn, a kroz projekt je zaposleno 42 žene koje pružaju uslugu pomoći u kući za 310 krajnjih korisnika.
Svi prisutni složili su se da projekt Zaželi ima višestruke benefite, doprinosi povećanju zaposlenosti žena koje teže dolaze do posla na tržištu rada te povećavaju kvalitetu života starijim osobama i osobama s invaliditetom. Želja za nastavkom projekta je neupitna.
Nadamo se da će se projekt nastaviti i u slijedećim godinama te u želji za što ranijim raspisivanjem Poziva, veselimo se zajedničkoj suradnji !

Skip to content