Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U sklopu obilježavanja 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruga je organizirala brojna događanja i aktivnosti kojima se priključila obilježavanju tog dana.
Na promidžbenom štandu u centru grada Daruvara zaposlenici Udruge predstavili su javnosti aktivnosti koje se provode u Udruzi, te radove sa radionica na kojima su članovi izrađivali različite božićne ukrase i druge različiti predmete koji su prodavani po simboličnim cijenama.
Nastavljena je i odlična suradnja sa Ekonomskom i turističkom školom Daruvar iz koje Učeničko vijeće, te pedagoginja Davorka Šorak svake godine dolazi u prostore Udruge kako bi se upoznali sa osobama s invaliditetom, te njihovim aktivnostima, ali i problemima. Učenici su u razgovoru sa predstavnicima udruga Mandom Davidović, Daliborom Kalenski, Mirjanom Pahoki, Katom Bliznac saznali sa kojim se sve problemima suočavaju osobe s invaliditetom, te kako ih prevladavaju. Kako bi razgovori protekli što bolje učenici su donijeli i Daruvarski medenjak (preporučamo-odličan je) koji izrađuju u svojoj školskoj zadruzi.
Aktivnosti su nastavljene u popodnevnim satima sportskim natjecanjima između članova Udruge za šport i rekreaciju osoba s invaliditetom i članova daruvarske HVIDRA-e. Susrete je otvorio gradonačelnik Dalibor Rohlik koji se i sam okušao u visećoj kuglani. Ovo su bili 22. susreti, a domaćin je bila Udruga za šport i rekreaciju osoba s invaliditetom Daruvar. U vrlo neizvjesnim sportskim nadmetanjima u 5 sportskih disciplina (nabaci krug, viseća kuglana, šah, pikado i belot) domaćini se nisu ponijeli domaćinski, te su nadigrali goste i odnijeli ukupnu pobjedu sa rezultatom 3:2. Time je prijelazni pehar ostao na istome mjestu. Nakon sportskih susreta članovi su nastavili druženje.


Povezane objave