Državno natjecanje osoba s invaliditetom

Od 02.-05.05. 2013. je reprezentacija Športskog saveza osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovala je na Državnom natjecanju osoba s invaliditetom u Poreču. Na natjecanju je sudjelovalo više od 300 natjecateljica i natjecatelja iz 11 županijskih ekipa.
U ukupnom poretku ŠSOSI BBŽ je zauzeo drugo mjesto, iza predstavnika Koprivničko-križevačke županije koja je time ponijela kući prijelazni pehar. Našu županiju je predstavljalo 10 članova iz Bjelovara 29 iz Daruvara. Ostvareni su odlični rezultati u elektronskom pikadu, visećoj kuglani, boćanju, kuglanju na stazi i šahu. Osvojeno je jedno srebro i jedna bronca u ekipnim natjecanjima te 5 zlaza, 4 srebra i 3 bronce u pojedinačnoj konkurenciji.
U ekipnoj konkurenciji u pikadu žene nastupile 2 ekipe – osvojeno 2. mjesto ekipa u sastavu Vlasta Kolouh, Ana Sinek, Zdenka Bašek,Vesna Cerovečki, Mirjana Pahoki i Marija Petak iz Daruvara, i 4.mjesto ekipa u sastavu Zdenka Šorša, Jelena Šoštarac, Matija Kelava, Martina Tukerić iz Bjelovara. U pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto Zdenka Šorša iz Bjelovara.
U CP kategoriji žene 2. mjesto Vlasta Kolouh i 5. mjesto Vesna Cerovečki iz Daruvara.
Pikado-2 muške ekipe, 7. mjesto, u sastavu Oto Kolouh, Alex Altus, Stjepan Pahoki i Ivica Bartulović iz Daruvara te 12. mjesto u sastavu Stjepan Knok, Josip Cimerman, Dušan Vukobradić i Đuro Matin iz Bjelovara a pojedinačno 1. mjesto Oto Kolouh te u CP kategoriji 1. mjesto Davor Draksler i 3. mjesto Dalibor Kalenski iz Daruvara. U bočanju – parovi osvojili 3. mjesto u sastavu Saša Premec i Josip Szabo iz Daruvara a u trojkama 7. mjesto nastupili Damir Malina , Miroslav Pišćević i Marko Čolić. Kuglanje na stazi – ekipno 4. mjesto ekipa u sastavu: Vladimir Sonjički, Davor Draksler, Zdravko Car , Nikola Žmegač, Boro Čatak i Vinko Marošević i iz Daruvara.
Pojedinačno u kategoriji 1,5 – 1. mjesto Davor Draksler iz Daruvara i u kategoriji 5,5 – 1. mjesto Vladimir Sonjički isto iz Daruvara. U visećoj kuglani žene nastupile 2 ekipe – 4. mjesto ekipa u sastavu : Vlasta Kolouh, Vesna Cerovečki , Verica Crnković, Marija Petak i Mirjna Pahoki,
i 5. mjesto Zdenka Šorša, Martina Tukerić, Jelena Šoštarec, Matija Kelava i Marija Kasumović iz Bjelovara. U pojedinačnoj CP kategoriji 5.mjesto Marija Kusumović iz Bjelovara , te 7. mjesto Vesna Cerovečki i 8. mjesto Vlasta Kolouh. iz Daruvara.
U visećoj kuglani nastupile 2 muške ekipe – ekipno 5. mjesto u sastavu Stjepan Pahoki, Alex Altus, Oto Kolouh, Vladimir Litera i Zlatko Plicka iz Daruvara, te 6. mjesto Dušan Vukobradić, Josip Cimerman,Đuro Matin, Stjepan Knok iz Bjelovara i Dobrivij Vrbetić iz Daruvara.
U šahu 8. mjesto u ekipi nastupili Zdenko Mihatović, Nikola Horvatin, Dalibor Kalenski i
Krunoslav Jakopec iz Daruvara.


Skip to content