Dani otvorenih vrata – dan treći

SUSRET S UČENICIMA, OBILAZAK GRADA, SPORTSKI SUSRETI

I trećeg dana otvorenih vrata u prostorijama Udruge su se odvijale različite aktivnosti.

Prema utvrđenom rasporedu u posjet su nam došli članovi Učeničkog vijeća Srednje i turističke škole Daruvar koji smo upoznali sa aktivnostima članova – od kreativnih radionica, sportskih i rekreativnih aktivnosti pa do upoznavanja sa računalnim programom za slijepe osobe. Nakon jednosatnog druženja učenici i pedagoginja škole Davorka Šorak su krenuli u obilazak gradskih trgovina, ustanova i institucija sa članovima koji se nalaze u invalidskim kolicima i slijepom osobom. Na taj način pokušali smo im dočarati sa kakvim se sve barijerama suočavaju osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu.
U poslijepodnevnim satima održani su tradicionalni, sada već 20. sportski susreti između Članova UŠROSI Daruvar i HVIDR-a Daruvar.

Susrete je otvorila zamjenica gradonačelnika Veronika Pilat, a prisutne su pozdravili predsjednici UŠROSI Ivan Belaj, HVIDR-e Krešimir Ivančić, te predsjednik UOSI Ivan Bačić.

Na kraju sportskih susreta i nakon neizvjesnih sportskih borbi ukupnu pobjedu (opet !!! op.a.) odnijeli su predstavnici HVIDR-e sa rezultatom 3:2 (viseća kuglana, nabaci krug i šah: pikado, belot), te ponovo ponijeli prijelazni pehar.


Povezane objave