S osobnim asistentom samoća nije opcija

Projekt „S osobnim asistentom samoća nije opcija“ kodnog broja ugovora UP.02.2.2.14.0055 odnosi se na razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III,  a provodi se u razdoblju od 03.12.2020 do 08.09.2022.g.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.760.314,46 kn. Projekt se provodi putem posredničkog tijela 1,  Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkog tijela 2. Korisnik bespovratnih sredstava je udruga osoba s invaliditetom Daruvar.

Partneri projekta su Udruga distrofičara oboljelih od dječje i cerebralne paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar i udruga Korak dalje Daruvar.

Aktivnosti projekta odnose se na pružanje usluge osobne asistencije za 15 osoba s invaliditetom sa najtežim oblikom i stupnjem tjelesnih ili intelektualnih oštećenja. U projekt su uključeni korisnici sa područja grada Daruvara, Sirača, V. Zdenaca, Ivanovog polja, Garešnice, Lipika, V. Bastaja i Koreničana.

Osobni asistenti pružaju uslugu osobne asistencije u domovima korisnika na pola radnog vremena, a odnosi se na pružanje pomoći prilikom hranjenja, osobne higijene, vježbe istezanja, mobiliteta, pomoć u svakodnevnoj komunikaciji sa drugim osobama i dr.

Voditeljica projekta Martina Vondra, struč.spec.oec
e-mail: martina.vondra@uid.hr

Koordinatorica projekta Valentina Bublić, oec
e-mail: valentina.bublic.uosi@gmail.com


Objave:
Skip to content