Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize osnovana je 17. studenog 2006. godine. Udruga djeluje u zajedničkim prostorijama Udruge osoba s invaliditetom na adresi Petra Preradovića 26 Daruvar.

Predsjednica Udruge je Manda Davidović, dopredsjednik Ivan Belaj

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi: prikupljanje i obrada podataka o osobama s invaliditetom, promicanje ljudskih prava, poticanje mjera unaprijeđenja socijalne i zdravstvene zaštite, odgoja, obrazovanja, rehabilitacije, osposobljavanja i društvenog života osoba s invaliditetom…

Svaki utorak u zajedničkim prostorijama organiziraju se druženja članova UDCDPNO i ostalih članova. Članovi se mogu družiti uz kartanje, igranje viseće kuglane, pikada, šaha…


Sudjelovanje na 31. danima Lovrakove kulture i Vinodaru

Naša Udruga je 09.06.2018.  sudjelovala štandom na 31. Lovrakovim danima u Velikom Grđevcu. Posjetitelji su mogli vidjeti te kupiti uratke naših članova koji su izrađeni kroz projekt poludnevnog boravka “Ako sam uključen, nisam isključen”. Isti dan, 09.06.2018.,  štandom smo sudjelovali i na Vinodaru u Daruvaru gdje smo također pokazali snage naše Udruge na najvećem događaju u Daruvaru.  

0 comments

ZAVRŠNA KONFERENCIJA – KLUB AKTIV

24.5.2018. u prostorima Udruge održana je završna konferencija projekta “Klub korisnika – Klub Aktiv”. Predsjednik UDCDPNO Daruvar, Ivan Belaj, pozdravio je sve prisutne i otvorio konferenciju. Predsjednik HSUCDP Tomislav Velić, zahvalio se na odličnoj suradnji na projektu i zaželio jednako uspješnu suradnju u budućnosti. Koordinatorica projekta Nina Kalandrin održala je kratku prezentaciju rekapitulacije provođenja projekta nakon koje su voditelj Kluba korisnika – Klub Aktiv, Danko Kapetanović, zajedno sa korisnicima Kluba i volonterima Udruge Impress – Lukom Tunjić i Sarom Mutombo govorili o svojim doživljajima sa radionica. Davor Marić, izvršni direktor

0 comments

17. Tradicionalni susreti osoba s invaliditetom Hrvatske u „Starom Gradu „ u Sisku

Na poziv Udruge osoba s invaliditetom distrofije,cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska UOSI Daruvar  i UDCDPNO Daruvar  sudjelovali su na 17. Tradicionalnim susretima osoba s invaliditetom Hrvatske u „Starom Gradu „ u Sisku. U cjelodnevnom druženju i natjecanju sudjelovala je 8 člana ekipa u sastavu Dobrivoj Vrbetić, Valentino Šidak, Ivan Buzek, Ivan Štefančić, Dragan Rajfek, Marija Petak, Verica Crnković  i Vlasta Brkić.

0 comments

NACIONALNI DAN OBOLJELIH OD NEUROMUSKULARNIH BOLESTI

Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti koji se obilježava 21. svibnja, Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar obilježila je organiziranjem kreativne radionice u prostorima Udruge. Članovi UDCDPNO Daruvar, ali i svi ostali građani mogli su sudjelovati u crtanju različitih motiva na majicama.

0 comments

KLUB AKTIV

U petak 4.5.2018. korisnici Kluba Aktiv prisustvovali su otvaranju Sportskih igara mladih u središtu grada Daruvara. Dio atmosfere s daruvarskog trga možete vidjeti na slikama.

0 comments

NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom koji se obilježava 5. svibnja, Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar obilježila je danom otvorenih vrata u prostorima Udruge. Građani grada Daruvara su mogli vidjeti kreativne uratke članova UDCDPNO Daruvar, ali i sami sudjelovati na kreativnoj radionici. Druženje je proteklo u veseloj i ugodnoj atmosferi.

0 comments

Klub Aktiv

Na kreativnim radionicama smo bojama za tekstil ukrašavali majice. Svatko je imao kreativnu slobodu birati motiv za crtanje i ukrašavanje.

0 comments

Klub Aktiv

U proteklih tjedan dana korisnici Kluba Aktiv bavili su se različitim aktivnostima: pripremanje uskršnjih ukrasa, ukrašavanje drveta u centru grada za nadolazeći Uskrs te sudjelovanje na radionici volontera Udruge Impress. Kako se sve provodilo možete pogledati na fotografijama.

0 comments

Klub Aktiv

06.03. i 09.03. u sklopu Kluba Aktiv održane su dvije radionice: kreativna radionica i radionica razvijanja kognitivnih sposobnosti. Na kreativnoj radionici korisnici su izrađivali ukrase za Uskrs, dok smo se na radionici razvijanja kognitivnih sposobnosti pozabavili tangramom.

0 comments

Klub Aktiv

Radionica CZSS Daruvar 07.03.2018. Tema: emocije – kako se nositi s njima Radionicu su provodile vježbenice CZSS Daruvar, Ivana Belokapa i Ana Vuković. Korisnici su izabirali jednu od mnoštvo ponuđenih sličica (životinje, planeti, slike obitelji i sl.) onu koja im se svidjela „na prvu“. Zatim su povezivali odabranu sličicu sa vlastitim emocijama – zašto su izabrali određenu sličicu, kakve emocije izaziva u njima i sl. U dugom dijelu provođenja radionice korisnici su igrali igru Kolo sreće tj . Kolo emocija. Okretali su kolo na kojima su bile napisane emocije: tuga,

0 comments

Obilježena godišnjica smrti prve predsjednice

Izaslanstvo Udruge distrofočara je obišlo grob pokojne prve predsjednice Udruge Mande Davidović.  Članovi izaslanstva vođeni sadašnjim predsjednikom Ivanom Belajem su položili cvijeće te zapalili svijeću na grob prve predsjednice Udruge. Naime, prošla je već tužna godina dana otkad nas je prerano  napustila naša Manda. Nakon što su izmolili molitve za pokojnicu, članovi izaslanstva su također obišli grob pokojnog tajnika Udruge Krunoslava Jakopeca.

0 comments

Klub Aktiv

U petak 16.02.2018. posjetili smo volontere Udruge Impress. Unutar prostorija njihove Udruge imali smo radionicu učenja socijalnih vještina – rad i suradnja u grupi.

0 comments