Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja

Udruga distrofičara oboljelih od cerebralne i dječje paralize osnovana je 17. studenog 2006. godine. Udruga djeluje u zajedničkim prostorijama Udruge osoba s invaliditetom na adresi Petra Preradovića 26 Daruvar.

Predsjednica Udruge je Manda Davidović, dopredsjednik Ivan Belaj

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi: prikupljanje i obrada podataka o osobama s invaliditetom, promicanje ljudskih prava, poticanje mjera unaprijeđenja socijalne i zdravstvene zaštite, odgoja, obrazovanja, rehabilitacije, osposobljavanja i društvenog života osoba s invaliditetom…

Svaki utorak u zajedničkim prostorijama organiziraju se druženja članova UDCDPNO i ostalih članova. Članovi se mogu družiti uz kartanje, igranje viseće kuglane, pikada, šaha…


Klub Aktiv

Na kreativnim radionicama smo bojama za tekstil ukrašavali majice. Svatko je imao kreativnu slobodu birati motiv za crtanje i ukrašavanje.

0 comments

Klub Aktiv

U proteklih tjedan dana korisnici Kluba Aktiv bavili su se različitim aktivnostima: pripremanje uskršnjih ukrasa, ukrašavanje drveta u centru grada za nadolazeći Uskrs te sudjelovanje na radionici volontera Udruge Impress. Kako se sve provodilo možete pogledati na fotografijama.

0 comments

Klub Aktiv

06.03. i 09.03. u sklopu Kluba Aktiv održane su dvije radionice: kreativna radionica i radionica razvijanja kognitivnih sposobnosti. Na kreativnoj radionici korisnici su izrađivali ukrase za Uskrs, dok smo se na radionici razvijanja kognitivnih sposobnosti pozabavili tangramom.

0 comments

Klub Aktiv

Radionica CZSS Daruvar 07.03.2018. Tema: emocije – kako se nositi s njima Radionicu su provodile vježbenice CZSS Daruvar, Ivana Belokapa i Ana Vuković. Korisnici su izabirali jednu od mnoštvo ponuđenih sličica (životinje, planeti, slike obitelji i sl.) onu koja im se svidjela „na prvu“. Zatim su povezivali odabranu sličicu sa vlastitim emocijama – zašto su izabrali određenu sličicu, kakve emocije izaziva u njima i sl. U dugom dijelu provođenja radionice korisnici su igrali igru Kolo sreće tj . Kolo emocija. Okretali su kolo na kojima su bile napisane emocije: tuga,

0 comments

Obilježena godišnjica smrti prve predsjednice

Izaslanstvo Udruge distrofočara je obišlo grob pokojne prve predsjednice Udruge Mande Davidović.  Članovi izaslanstva vođeni sadašnjim predsjednikom Ivanom Belajem su položili cvijeće te zapalili svijeću na grob prve predsjednice Udruge. Naime, prošla je već tužna godina dana otkad nas je prerano  napustila naša Manda. Nakon što su izmolili molitve za pokojnicu, članovi izaslanstva su također obišli grob pokojnog tajnika Udruge Krunoslava Jakopeca.

0 comments

Klub Aktiv

U petak 16.02.2018. posjetili smo volontere Udruge Impress. Unutar prostorija njihove Udruge imali smo radionicu učenja socijalnih vještina – rad i suradnja u grupi.

0 comments

Klub Aktiv

U srijedu 21.02.2018. u 11:00h  pozivamo vas na predavanje Kristine Rukavine iz CZSS Daruvar.

0 comments

Klub Aktiv

14.02.2018. održana je kreativna radionica na kojoj smo bojali figurice od glinamola i izrađivali cvijeće od porculanske gline.

0 comments

Klub Aktiv

Aktivnosti Kluba Aktiv u veljači. Od kreativnih radionica do radionica volontera Udruge Impress. Volonteri Udruge Impress provodili su kreativnu radionicu – slikanje po drvenim žlicama te radionicu osnaživanja timskog rada. Na kreativnoj radionici srijedom izrađivali smo ukrase za nadolazeće Valentinovo.

0 comments

Klub Aktiv

Dana 26. 01. 2018. (petak) volonteri Udruge Impress održali su svoju redovnu radionicu petkom – izrada “drveta želja”.

0 comments

Klub Aktiv

Dana 24.01.2018. (srijeda) u 10h, djelatnice CZSS Daruvar Ivana Belokapa i Ana Vuković održale su radionicu na temu stvaranja pozitivne slike o sebi, a povodom obilježavanja svjetskog dana komplimenata.

0 comments

Klub Aktiv

24.01.2018. (srijeda) u 10 sati pozivamo vas na radionicu koju će održati pripravnice CZSS Daruvar u prostorijama Udruge. Tema radionice će biti stvaranje pozitivne slike o sebi u povodom obilježavanja svjetskog dana komplimenata. Dođite!

0 comments